Článek
Postup
01.
Pudink připravte dle návodu na obalu: dejte vařit 2/3 mléka a oba cukry. Ve zbylém mléce rozšlehejte jak pudinkový prášek, tak žloutky, přilijte k vroucímu mléku a za stálého míchání povařte do zhoustnutí.

Koupením už vyváleného listového těsta si značně ušetříte práciFoto: Eva Malúšová
02.
Na povrch pudinku přitiskněte potravinářskou fólii a nechte vychladnout na pokojovou teplotu – nevytvoří se tak škraloup. Pudink pak metličkou nebo šlehačem pořádně prošlehejte, aby v něm nebyly hrudky, a vmíchejte změklé máslo.

Díky fólii se na pudinku nevytvoří škraloupFoto: Eva Malúšová
03.
Plát listového těsta rozbalte, i s papírem rozstřihněte vejpůl, pořádně propíchejte vidličkou a obě části při 200 °C upečte dozlatova. Trvá to asi 15 minut. Nechte vychladnout.

Příprava těsta je opravdu rychlovka, nemusíte nic podsypávat ani rozvalovatFoto: Eva Malúšová
04.
Džem (nejlepší je výrazný a lehce nakyslý, třeba rybízový nebo višňový) rozehřejte v rendlíku nebo mikrovlnce a potřete jím nerovnou stranu jednoho plátu. Druhý plát položte nerovnou stranou dolů, navrch natřete pudinkovým krémem a přiklopte plátem s džemem (namazanou stranou dovnitř). Zatižte prkénkem a třeba sáčkem mouky a dejte alespoň na dvě hodiny do lednice zatuhnout.

Domácí rybízová zavařenina dodá jemnému krému příjemný šmrncFoto: Eva Malúšová
05.
Smíchejte cukr s citronovou šťávou a rumem a vzniklou polevu natřete na řezy. Pro hladší konzistenci ji můžete krátce zahřát, jen počítejte s tím, že pak rychleji tuhne. Dejte opět do chladu zatuhnout a poté ostrým nožem krájejte na jednotlivé řezy.

Nesmí chybět ani rumovo-citronová polevaFoto: Eva Malúšová

Nevypadají krásně?Foto: Eva Malúšová
Tip: Nůž ponořte do horké vody, řezy se vám budou snadněji krájet.