Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli nechte změknout na směsi másla a oleje, přidejte jemně nastrouhanou mrkev a asi 5 minut opékejte, až mrkev zesvětlá.
02.
Mezitím ze zelí odstraňte košťály a pokrájejte nebo nastrouhejte ho na tenké proužky. Přidejte k mrkvi a 10 minut opékejte. Osolte, vmíchejte protlak, podlejte asi hrnkem vody a duste, až je zelí pěkně měkké. Poté směs dochuťte čerstvě mletým pepřem.
03.
Mezitím si z listového těsta rozválejte 2 placky, jednu dejte na pečicí papír, rozložte na ni zelnou směs a přikryjte druhým plátem. Po stranách spojte, povrch několikrát propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte asi 25 minut při 180 °C dozlatova.
Tip: Pro výraznější chuť přidejte spolu s protlakem i sladkou a pálivou papriku nebo špetku chilli.
My na zelí nedáme dopustit, a vy?