Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Milujete bramboráky a máte rádi i kysané zelí? Pak je tenhle recept pro vás jako stvořený. V podstatě totiž stačí část brambor vyměnit za zelí. Jak na to?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g brambor
  • 2 ks vejce
    3
  • 3 hrsti strouhanky
    1
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 5 lžic oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kysané zelí podle chuti propláchněte (máte-li rádi kyselejší, není to potřeba) a zlehka pokrájejte. Přidejte nahrubo nastrouhanou středně velkou bramboru, vejce, strouhanku a podle chuti i koření: prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a majoránku. Uvedené množství berte čistě orientačně, každý si bramboráky dochucuje po svém. Kdo chce, může přidat i kostičky slaniny.

02.

Na pánvi rozpalte olej (nebo sádlo) a smažte stejně jako bramboráky: lžící do rozpáleného tuku dejte hromádku těsta a rozetřete ji na středně silnou placku. Smažte z obou stran dozlatova, pak nechte okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte!

Děláte zelňáky podobně, nebo máte jiný recept?

Související témata:

Načítám