Článek
Postup
01.
V míse rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte banán (čím zralejší, tím lepší a sladší bude výsledek), vmíchejte tvaroh, vejce, pudinkový prášek a sladidlo dle chuti. My jsme dali 2 vrchovaté lžíce březového cukru xylitol, který má méně kalorií než klasický cukr a nekazí zuby, ale použít můžete i med nebo všelijaké sirupy.
02.
Těsto rozdělte a do poloviny vmíchejte kakao. Kdyby bylo příliš tuhé, zřeďte trochou mléka. Do malé, 18 cm formy vyložené pečicím papírem, nepravidelně lijte tmavou a světlou část. Pokud máte trochu trpělivosti, pusťte do zebrování – trochu světlého těsta nalijte na střed, do něj vlijte tmavé, poté opět světlé a tak pokračujte až do konce.
03.
Povrch poklaďte čerstvým či mrazeným ovocem (my jsme použili čerstvé blumy a mrazenou lesní směs, prima jsou i jahody, borůvky nebo třeba hrušky se skořicí) a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut nebo až povrch zpevní. Po vychladnutí koláč zatuhne ještě více. Nechte vychladnout ve formě a poté uchovávejte v lednici.
Máte rádi zdravější tvarohové dezerty? Vyrobte si domácího pribináčka nebo termix pro děti.