Hlavní obsah
3,0
(951)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Tyto perníčky jsou sice měkké hned, ale otestovali jsme pro vás, že pár týdnů v krabici jim také prospěje!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 60 g medu
  • 110 g tuku
  • 1 ks vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1,5 lžíce perníkového koření
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 90 g cukru moučka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks bílku
Článek

Propásli jste klasické medové perníčky, které se musí nechat rozležet? Vůbec nevadí. Máme pro vás recept na toto sladké voňavé pečivo, díky kterému budou měkké hned po upečení.

Postup

01.

Tuk (my dali máslo, ale použít můžete i rostlinný tuk) rozpusťte s medem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

02.

Zašlehejte vejce a vše zpracujte s moukou, perníkovým kořením, sodou, cukrem a citronovou šťávou.

03.

Pokud by se těsto lepilo, dejte ho na chvíli zatuhnout do lednice (záleží na použitém tuku), jinak ho můžete rovnou zpracovat. Na pomoučeném vále vyválejte 0,5 cm tlustý plát, vykrajujte tvary, dejte na plech a pečte asi 10 minut při 180 °C dozlatova.

04.

Ihned po upečení můžete perníčky potřít rozšlehaným bílkem nebo celým vajíčkem, případně ozdobit polevou. Jak na polevu, najdete v článku Bílková poleva na perníčky. Snadný recept, velký efekt!

Energetická hodnota celkem - 3 plechy
Energie10 535,27 kJ
Bílkoviny37,32 g
Tuky116,23 g
Sacharidy321,2 g
Sůl0,3 g
SAFA72,76 g
Vláknina7,98 g
Cukry140,33 g

Načítám