Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si uvaříte natvrdo 2 vejce a troubu si předehřejete na 180 °C.
02.
Toastový chléb nakrájejte na menší kostičky, dejte do misky, zalijte teplým mlékem a nechte nasáknout.
03.
K mletému masu přidejte čerstvé vejce, cibuli nakrájenou nadrobno, utřený česnek, kmín, majoránku a podle chuti pepř a sůl.
04.
Do masové směsi přidejte mlékem nasáklé pečivo a zpracujte (nejlépe rukama) v jednolitou směs. Můžete ji ještě dochutit solí a pepřem.
05.
Na navlhčenou pracovní desku rozprostřete masovou směs, na ni poklaďte 2 natvrdo uvařená vejce za sebou a mleté maso zabalte do tvaru sekané.
06.
Takto připravenou sekanou dejte na plech s pečicím papírem, přikryjte alobalem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 1 hodinu. Na posledních 10 minut pečení odstraňte alobal, aby se na sekané vytvořila kůrčička.
Vyzkoušejte naše další jarní recepty, třeba jednoduchou koprovku s vejcem nebo jarní českou pizzu z trouby.