Článek
Postup
01.
Lák od okurek doplňte stejným množstvím vody. Do misky nalejte polovinu namíchané tekutiny a přidejte plátky želatiny. Nechte je nabobtnat.
02.
Misku s želatinou dejte do vodní lázně a nechte rozehřát. Přilijte zbylý lák a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
03.
Připravte si 4 ideálně skleněné misky a do každé nalejte na dno trochu želatiny. Nechte ji ztuhnout a pak přidejte natvrdo uvařená překrojená vajíčka, hrášek a po trošce nasekané petrželky. Zalejte opět trochou želatiny.
04.
Přidejte na kousky nakrájené okurky, chilli papričku a plátek šunky. Přilejte želatinu, nechte ztuhnout a nakonec dejte vrstvu salátu. Dolejte zbylou želatinou a dejte ztuhnout do chladu.
05.
Poté misky opatrně vyklopte. Můžete podávat s pečivem a kopečkem domácí majonézy.