Hlavní obsah
2,9
(228)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Chcete připravit pro své drahé jednoduché, a přesto efektní pohoštění? Vejce v aspiku jsou hravou variantou na velikonoční pochoutku. Jsou plná barev i chuti!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balíček želatiny
  • 12 ks křepelčích vajec
  • 200 g vlašského salátu
  • 4 ks červené chilli papričky
  • 100 g mraženého hrášku
  • 50 g kuřecí šunky
  • 4 ks kyselých okurek
  • 200 ml láku z okurek
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Lák od okurek doplňte stejným množstvím vody. Do misky nalejte polovinu namíchané tekutiny a přidejte plátky želatiny. Nechte je nabobtnat. 

02.

Misku s želatinou dejte do vodní lázně a nechte rozehřát. Přilijte zbylý lák a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

03.

Připravte si 4 ideálně skleněné misky a do každé nalejte na dno trochu želatiny. Nechte ji ztuhnout a pak přidejte natvrdo uvařená překrojená vajíčka, hrášek a po trošce nasekané petrželky. Zalejte opět trochou želatiny.

04.

Přidejte na kousky nakrájené okurky, chilli papričku a plátek šunky. Přilejte želatinu, nechte ztuhnout a nakonec dejte vrstvu salátu. Dolejte zbylou želatinou a dejte ztuhnout do chladu.

05.

Poté misky opatrně vyklopte. Můžete podávat s pečivem a kopečkem domácí majonézy. 

Související témata:

Načítám