Článek
Postup
01.
Suroviny berte spíš orientačně. Tohle jídlo vzniklo jako způsob, jak zpracovat všechny zbytky z víkendu. Pokud tedy máte různé kousky pečeného masa, klobásu nebo další potraviny, neváhejte je přidat.
02.
V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou tyrolskou slaninu (tyrolský špek). Pokud přidáváte i nějaké zbytky masa, nakrájejte je na kousky, cibuli pak na půlkolečka, brambory na velikost sousta. Když slanina začne zlátnout, přidejte maso a cibuli. Osmahněte dozlatova.
03.
Vše vyndejte z pánve a ve výpeku osmahněte dozlatova brambory. Přidejte kmín a papriku a nechte rozvonět. Promíchejte s masovou směsí, podle potřeby mírně osolte. Mezitím na menší pánvi usmažte sázená vejce, také je osolte. Směs podávejte s vejci a posypte trochou petrželky.
Jako příloha se hodí třeba i čerstvě strouhaný křen nebo kyselé okurky, vyberte si podle vlastní chuti. Inspirovali jsme vás?