Hlavní obsah

Také jste kdysi milovali dort Míša? Připomeňte si tuto lahodnou, milou a krásnou vzpomínku na dětství.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
18 cm průměr formy
Korpus
  • 60 g polohrubé mouky
    1
  • 3 ks bílku
    3
  • 3 ks žloutků
    3
  • 70 g cukru krupice
  • 15 g kakaa
  • 25 g oleje
  • 1 lžička jedlé sody
Náplň
  • 500 g plnotučného tvarohu
    7
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
    7
  • 150 g cukru moučka
Poleva
  • 70 g mléčné čokolády
    6
    7
  • 50 g másla
    7
  • 1 lžíce mléka
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Předehřejte si troubu na 175 stupňů a v robotu začněte šlehat bílky s cukrem do pevného sněhu.

02.

Nakonec vše nalijte do formy vyložené pečicím papírem a stěrkou hezky uhlaďte. Pečte přibližně 25 minut. Upečený korpus vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout, nejlépe na mřížce.

03.

V misce si metličkou promíchejte cukr s tvarohem. V robotu vyšlehejte šlehačku do tuha. Šlehačku přidejte k tvarohové směsi a zapracujte pomocí stěrky.

04.

Vychladlý korpus vložte opět do čisté dortové formy. Na korpus navrstvěte náplň a stěrkou pečlivě uhlaďte. Formu dejte na chvilku do lednice a připravte si polevu: Na vyšší hrnec s vodou dejte mísu, do ní nalámejte čokoládu, přidejte máslo a mléko. Zapněte plamen a míchejte do doby, než se vše rozpustí.

05.

Polevu nalijte na dort, uhlaďte stěrkou a celý dort dejte vychladit do lednice nejlépe přes noc.

Patří Míša dort i k vašim vzpomínkám na dětství?

Načítám