Článek
Postup
01.
Předehřejte si troubu na 175 stupňů a v robotu začněte šlehat bílky s cukrem do pevného sněhu.
02.
Nakonec vše nalijte do formy vyložené pečicím papírem a stěrkou hezky uhlaďte. Pečte přibližně 25 minut. Upečený korpus vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout, nejlépe na mřížce.
03.
V misce si metličkou promíchejte cukr s tvarohem. V robotu vyšlehejte šlehačku do tuha. Šlehačku přidejte k tvarohové směsi a zapracujte pomocí stěrky.
04.
Vychladlý korpus vložte opět do čisté dortové formy. Na korpus navrstvěte náplň a stěrkou pečlivě uhlaďte. Formu dejte na chvilku do lednice a připravte si polevu: Na vyšší hrnec s vodou dejte mísu, do ní nalámejte čokoládu, přidejte máslo a mléko. Zapněte plamen a míchejte do doby, než se vše rozpustí.
05.
Polevu nalijte na dort, uhlaďte stěrkou a celý dort dejte vychladit do lednice nejlépe přes noc.
Patří Míša dort i k vašim vzpomínkám na dětství?