Článek
Postup
01.
Tvaroh smíchejte s krupičkou, vejcem a špetkou soli a uhněťte. Těsto nechte asi 15 min odležet, aby krupice nabobtnala. Pokud nemáte krupičku, dejte asi 150 g hrubé mouky.
02.
Ovoce (já dala jahody, ale hodí se i meruňky, zralé švestky nebo drobné ovoce z mrazáku) omyjte a osušte, aby na něm těsto drželo. Vezměte do ruky kuličku těsta, zploštěte ji a jahodu do ní zabalte. Stačí poměrně tenká vrstva, těsto se při vaření netrhá, jen dávejte pozor, aby ovoce nikde nečouhalo.
03.
Knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty od momentu, kdy vyplavou na hladinu. Jeden můžete na zkoušku rozkrojit. Podávejte s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem nebo zakysanou smetanou, strouhaným perníkem, nadrobeným tvarohem či opečenou strouhankou.
Jestli máte knedlíky raději na slano, připravte si plněné bramborové knedlíky s uzeným a zelím, polské pirožky s bramborami a zlatavou cibulkou nebo japonské masové taštičky gyoza.