Článek
Postup
01.
Omyté papriky podélně rozpulte, vyndejte z nich jádřince a řeznou stranou dolů je vyskládejte na pečicí papír. Pečte je v troubě vyhřáté na 220 stupňů nebo pod grilem asi půl hodiny, až se na slupce objeví téměř černé puchýřky. Ihned je přendejte do hrnce nebo jiné uzavíratelné nádoby a nechte asi dvacet minut zapařit.
02.
Mezitím si uvařte těstoviny. Dala jsem nudlí na dvě porce, ale omáčky je určitě dost i pro tři.
03.
Spařené papriky oloupejte a spolu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře rozmixujte dohladka.
04.
Na másle krátce, aby nezhnědl, orestujte prolisovaný česnek, přidejte papriky a smetanu, dochuťte trochou citronové šťávy a případně další solí a pepřem a vmíchejte parmezán nebo jiný strouhaný sýr. Do pánve rovnou přidejte i uvařené těstoviny – a můžete podávat.
Kdybyste si mohli vybrat mezi nekonečným přísunem peněz a tím, že byste mohli jíst, co byste chtěli, a nikdy nepřibrali, jaká by byla vaše volba?