Hlavní obsah
3,0
(73)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Když peču cukroví (a nejenom tehdy), ocením recepty na rychlé večeře, při kterých neušpiním moc nádobí. Tyhle krémové těstoviny přistanou na stole za 15 minut a díky dobré italské klobásce uspokojí i masožravce.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 400 g těstovin
  • 2 lžíce oleje
  • 350 g italské klobásy salsiccia
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 hrsti listového špenátu
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Do velkého hrnce dejte vařit dostatek vody na těstoviny. Až začne voda vařit, pořádně ji osolte a uvařte těstoviny podle návodu na obalu.

Tip: K téhle omáčce se nejlíp hodí krátké duté těstoviny, třeba penne nebo kolínka.

02.

Zatímco se těstoviny vaří, rozpalte větší hlubší pánev. Zahřejte v ní olej a pak do pánve vytlačte ze střívka klobásy masovou směs. Vařečkou ji rozmělněte na malé kousky a opečte dohněda. Vyjměte děrovanou obracečkou na talíř vedle a z pánve slijte přebytečný tuk, v pánvi ho ponechte jenom tak na lžičku.

03.

Do pánve prolisujte česnek a velmi krátce ho opečte na zbytku oleje. Přilijte smetanu, přihoďte snítku šalvěje, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, zmírněte var a vařečkou uvolněte ze dna všechny přípečky. Smetanu nechte krátce zredukovat do krémové konzistence. Do pánve vraťte opečenou klobásku a krátce prohřejte ve smetaně. Stáhněte plamen na minimum, odstraňte šalvěj a přidejte omytý a okapaný špenát. Nechte ho krátce zavadnout (postačí půl minuty) a pánev odstavte z ohně.

04.

Uvařené těstoviny sceďte a i s malým zbytkem vody z vaření přidejte do pánve ke smetanové omáčce. Dobře promíchejte, přidejte trochu parmezánu a ihned servírujte.

Ještě rychleji připravíte k večeři třeba luxusní zapečené toasty se sýrem nebo pikantní celerovou pomazánku.

Související témata:

Načítám