Článek
Postup
01.
Do velkého hrnce dejte vařit dostatek vody na těstoviny. Až začne voda vařit, pořádně ji osolte a uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
Tip: K téhle omáčce se nejlíp hodí krátké duté těstoviny, třeba penne nebo kolínka.
02.
Zatímco se těstoviny vaří, rozpalte větší hlubší pánev. Zahřejte v ní olej a pak do pánve vytlačte ze střívka klobásy masovou směs. Vařečkou ji rozmělněte na malé kousky a opečte dohněda. Vyjměte děrovanou obracečkou na talíř vedle a z pánve slijte přebytečný tuk, v pánvi ho ponechte jenom tak na lžičku.
03.
Do pánve prolisujte česnek a velmi krátce ho opečte na zbytku oleje. Přilijte smetanu, přihoďte snítku šalvěje, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, zmírněte var a vařečkou uvolněte ze dna všechny přípečky. Smetanu nechte krátce zredukovat do krémové konzistence. Do pánve vraťte opečenou klobásku a krátce prohřejte ve smetaně. Stáhněte plamen na minimum, odstraňte šalvěj a přidejte omytý a okapaný špenát. Nechte ho krátce zavadnout (postačí půl minuty) a pánev odstavte z ohně.
04.
Uvařené těstoviny sceďte a i s malým zbytkem vody z vaření přidejte do pánve ke smetanové omáčce. Dobře promíchejte, přidejte trochu parmezánu a ihned servírujte.
Ještě rychleji připravíte k večeři třeba luxusní zapečené toasty se sýrem nebo pikantní celerovou pomazánku.