Článek
01.
Nejprve si připravte karamel. V kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte cukr a za občasného míchání nechte zhnědnout. Přilijte smetanu – pozor, bude to prskat. Směs utvoří cucky, které je třeba rozpustit. Míchejte nad mírným plamenem tak dlouho, dokud se nerozpustí.
02.
Nechte chladnout a pusťte se do těsta: ze surovin na korpus vypracujte hladké těsto, kterým vyložte dortovou formu. Okraje vymačkejte do výšky asi 5 cm. Vložte do lednice nebo (nejlépe) do mrazáku ztuhnout, než připravíte náplň.
03.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
04.
Tvaroh prošlehejte s pudinkem a vejci. Přilijte karamel a pořádně promíchejte.
05.
Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenké plátky. Z lednice vyndejte formu s těstem, to poklaďte hruškami.
06.
Zalijte tvarohovou náplní. Vložte do trouby a pečte 50 minut.
07.
Ořechy nasekejte nahrubo a rukama promačkejte s máslem, cukrem, moukou a skořicí, aby vznikla drobenka. Po 50 minutách pečení koláč posypejte a vraťte do trouby ještě na 15 minut, dokud nebude povrch pevný a nepřestane se uprostřed vlnit.