Hlavní obsah
2,9
(624)
Foto: Martina Lancingerová

Sypaný koláč s tvarohem a hruškamiFoto: Martina Lancingerová

Ať už podzim milujete, nebo nesnášíte, co se mu nedá upřít, je bohatá sklizeň právě dozrálého ovoce, ze kterého se dá vykouzlit spousta vynikajících dobrot. A co víc? Takový hruškový koláč vám krásně provoní domov a nechá vás zapomenout na všechny podzimní splíny.

45 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 30 cm
Těsto
  • 400 g polohrubé mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g másla
  • 100 g mandlí
Náplň
  • 1 000 g plnotučného tvarohu
  • 120 g cukru moučka
  • 70 ml plnotučného mléka
  • 4 ks vejce
  • 6 ks hrušek
Článek

Postup

01.

Mouku, cukr, kypřicí prášek a skořici smíchejte v širší míse. Přidejte máslo a vše prsty zpracujte na sušší drobenku.

02.

Pečicí formu vyložte pečicím papírem, případně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. 2/3 drobenky rovnoměrně rozsypejte na dno formy a lehce umačkejte – ne moc, jen tak poťapkejte prsty.

03.

Tvaroh, cukr, mléko a vejce vymíchejte metlou dohladka. Náplň rovnoměrně rozetřete na drobenku.

04.

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Plátky hrušek rozprostřete na povrch tvarohové náplně.

05.

Do zbylé drobenky přidejte rozmačkané plátky mandlí a posypejte povrch koláče.

06.

Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečte 40 minut dozlatova.

Energetická hodnota celkem - 1 formu 30 × 30 cm
Energie27 061,82 kJ
Bílkoviny198,46 g
Tuky304,5 g
Sacharidy711,26 g
Sůl1,84 g
SAFA141,88 g
Vláknina64,94 g
Cukry404,34 g

Načítám