Článek
Postup
01.
Mouku, cukr, kypřicí prášek a skořici smíchejte v širší míse. Přidejte máslo a vše prsty zpracujte na sušší drobenku.
02.
Pečicí formu vyložte pečicím papírem, případně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. 2/3 drobenky rovnoměrně rozsypejte na dno formy a lehce umačkejte – ne moc, jen tak poťapkejte prsty.
03.
Tvaroh, cukr, mléko a vejce vymíchejte metlou dohladka. Náplň rovnoměrně rozetřete na drobenku.
04.
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Plátky hrušek rozprostřete na povrch tvarohové náplně.
05.
Do zbylé drobenky přidejte rozmačkané plátky mandlí a posypejte povrch koláče.
06.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečte 40 minut dozlatova.
Mohl by vám chutnat také jablečný koláč s oříškovou drobenkou nebo borůvkový koláč s marcipánovou drobenkou.