Článek
Postup
01.
Špagety uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Trochu vody si nechte na případné zředění omáčky.
02.
Mezitím na velmi mírném ohni v pánvi velké tak, aby se do ní vešly i špagety, prohřívejte olivový olej (s tím nemusíte šetřit) s plátky česneku (množství taktéž upravte dle své chuti) a nasekanou čerstvou chilli papričkou nebo sušenými chilli vločkami. Jde o to, aby česnek a chilli pustily chuť, ale nespálily se.
03.
Do pánve vhoďte scezené špagety, podle potřeby zřeďte trochou schované vody a případně ještě vmíchejte nasekanou petržel a nastrouhaný sýr parmezánského typu (Parmigiano-Reggiano, Gran Moravia, Grana Padano, Pecorino).
Tip: Olej můžete dochutit i několika plátky ančoviček, přihodit krevety nebo třeba škrabkou naplátkovanou cuketu.
Vyzkoušejte i klasické špagety Alfredo s kuřetem, výrazné penne alla vodka nebo skvělé těstoviny v bílé omáčce s mletým masem. Zní to nezvykle, ale určitě je nebudete vařit jen jednou!