Článek
Postup
01.
Šalotku zpěňte na oleji, přidejte špenát, osolte a nechte ho zavadnout. Opepřete a ochuťte muškátovým oříškem. Housky rozpulte a opečte v troubě nebo toastovači.
02.
Žloutky na omáčku rozmixujte se solí, bílým pepřem a citronovou šťávou. Máslo rozehřejte v mikrovlnce nebo na plotně až do bodu varu a po malých částech ho za stálého mixování ihned přilévejte ke žloutkům, až vznikne hladká omáčka.
03.
Ztracená vejce si velmi snadno připravíte s pomocí „vejcovaru“ – jednoduše je vyklepněte do kalíšků a ve vroucí vodě povařte asi 5 minut, aby bílek zpevnil, ale žloutek zůstal tekutý. Druhá možnost je v osolené vroucí vodě s octem vytvořit lžící vír, do kterého z hrníčku vlijete rozklepnuté vajíčko a asi 4 minuty povaříte.
04.
Na půlky housek rozdělte špenát, šunku a vajíčka a zalejte připravenou omáčkou.
Nakládáte pravidelně buřty a sýry, ale už to skoro nikdo nejí? Změňte repertoár a zkuste naložit vejce.