Článek
Postup
01.
Rýži nasypte do nádoby v rýžovaru, zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut (rýžovar vám sám napoví, kdy je hotovo). Po signálu rýži ještě nechte asi 10 minut přiklopenou, sama dojde. Poté rýžovar otevřte, rýži promíchejte a nechte ji zchladnout.
02.
Mezitím nakrájejte zeleninu (např. mrkev, brokolici, mladou kukuřici, pórek) na kousky, cibuli na kostičky.
03.
Rozšlehejte vejce.
04.
Na pánev dejte 2 lžíce oleje, rozpalte ho a krátce opečte cibuli. Doplňte rozšlehané vajíčko. Přidejte rýži a několik minut ji osolenou a opepřenou opékejte.
05.
Pak obsah pánve přendejte do misky a pánev vraťte na plotnu. Přidejte do rozpálené pánve opět olej a krátce na něm opečte pokrájenou zeleninu. Osolte, opepřete.
06.
Když zelenina mírně změkne, vraťte k základu opečenou rýži a vše dobře promíchejte.
07.
Podávejte s cherry rajčátky, posypané koriandrem. Kdo chce, může přidat ještě smaženou cibulku.
Tip: Někdo také dělá to, že vajíčka lije přes rýži, která se jimi nasákne. Vyberte si, co je vám bližší.