Hlavní obsah
3,9
(10)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dnešní nepečený dezert prostě nemá chybu. Je originální, jednoduchý, osvěžující a až nebezpečně dobrý! Doporučujeme rovnou udělat dvojnásobnou dávku – ze stolu zmizí dřív, než to stihnete zaregistrovat!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 150 g krupičky
  • 1 špetka soli
  • 500 g čerstvých jahod
  • 100 g cukru krystal
  • 2 lžíce balzamikového octa
Na ozdobu a posypání
  • 1 hrnek máku
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 větvička máty
Článek

Postup

01.

Vajíčko vyklepněte do misky, metlou prošlehejte, přidejte tvaroh a sůl a promíchejte. Za stálého míchání postupně přisypávejte krupičku, dokud nevznikne vláčná hmota, ze které se dají jednoduše tvarovat kuličky.

02.

 Do hrnce dejte vodu, přiveďte ji k varu a kuličky do ní dejte vařit. Dejte si pozor, aby nebyly kuličky přichyceny ke dnu. Vařte je zhruba 7 minut, podle velikosti.

Foto: Jakub Jurdič

Kuličky tvarujte co nejrychleji, pokud se těsto začne lepit, přidejte ještě trochu krupičkyFoto: Jakub Jurdič

03.

Jahody omyjte, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Přidejte cukr a balzamikový ocet a přiveďte k varu. Vařte tak dlouho, aby jahody pustily šťávu, ale zároveň aby se nerozvařily.

Foto: Jakub Jurdič

V omáčce zbudou kousky jahod, pokud chcete krémovou, rozmixujte je, nebo vařte déleFoto: Jakub Jurdič

04.

Uvařené kuličky vložte do mletého máku smíchaného s cukrem a důkladně je obalte. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené lístkem máty nebo meduňky.

Související témata:

Načítám