Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Mouku smíchejte s cukrem a práškem do pečiva a polovinu moučné směsi rovnoměrně nasypte na plech.
02.
Hrušky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky nebo je nastrouhejte nahrubo. Tvaroh vyšlehejte s vajíčky a vanilkovým cukrem. Hrušky rozprostřete na moučnou směs, posypte je brusinkami (ty není třeba předem máčet) a vše zalijte vyšlehaným tvarohem.
03.
Jako vrchní vrstva už přijde jen druhá polovina moučné směsi (tu rozsypte opravdu rovnoměrně!) a na tenké plátky nakrájené máslo. Připravený koláč vložte do horké trouby a pečte asi 45 minut dozlatova.
Jak jsme psali už v úvodu – nejlepší je koláč druhý den, když se všechny chutě prolnou, my v redakci ale víme jistojistě, že je výborný i čerstvý.