Článek
Postup
01.
Kvasnice rozmíchejte ve vlažném mléce, máslo rozpusťte a nechte trochu zchladnout. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte vejce, máslo a kvasnice a vařečkou nebo rukama vypracujte jednolité těsto. Mísu překryjte potravinářskou fólií nebo čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi 1,5 hodiny kynout. Správně vykynuté těsto má zhruba dvojnásobný objem.
02.
Vykynuté těsto propracujte. Nemějte přitom obavy, když skoro všechen nabytý objem zase ztratí – právě tak je to správně. Připraveným těstem naplňte máslem vymazaný plech na muffiny nebo jiné podobné formičky (baba má jít především do výšky) a nechte ještě asi 30 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů. Nakynuté baby vložte do trouby a pečte 10 minut, pak teplotu stáhněte na 180 stupňů a pečte dalších 10 minut.
03.
Mezitím si připravte nálev. V hrnci svařte vodu, šťávu z citronů, vymačkané slupky od bio citronů a cukr. Když se na povrchu začne tvořit lehká pěna a tekutina začne mít konzistenci sirupu, přidejte limoncello, nechte přejít varem a odstavte z plamene.
04.
Do horké lázně namočte upečené baby, aby se nacucaly, a nechte je vychladnout.
Zbyl vám likér? Vyzkoušejte recept na nepečené tiramisu limoncello bez vajec a bez kávy.