Článek
Postup
01.
Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, v míse je přelijte mlékem a chvíli nechte tekutinu vsáknout.
02.
Mleté maso smíchejte s vejci, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Dochuťte kořením a nakonec vmíchejte i namočené kostičky z rohlíků. Rukama propracujte hmotu, která drží při sobě (pokud bude příliš řídká, pomožte si strouhankou).
03.
Když budete hotovi, navlhčete pracovní desku vodou, masovou směs na ni rozložte a podélně na ni položte uvařená a oloupaná vejce. Ta do ní zabalte a sekanou dlaněmi „uhňácejte“ tak, že v ní nezůstanou vzduchové bublinky. Sekanou svrchu potřete vodou, položte ji do pekáčku a podlijte ji vodou do výšky jednoho centimetru.
04.
Pečte při 180 stupních Celsia 70 minut. Poté teplotu zvyšte na 200 stupňů a nechte 10 minut tvořit kůrčičku. Podávejte s pečenými bramborami, kaší či chlebem.
Máte rádi dary lesa? Tak zkuste recept na šťavnatou sekanou s houbami.