Článek
Postup
01.
Nejprve si najemno nasekejte feferonku, červenou cibuli, česnek, svíčkovou a parmskou šunku.

Feferonku, cibuli, česnek a maso nakrájejte najemnoFoto: Petr Makovička

Na pánvi orestujte maso a šunku a přidejte ostatní ingredienceFoto: Petr Makovička

Z hub se nejlépe hodí hříbky nebo lišky, ale použít můžete i jinéFoto: Petr Makovička
02.
Přidejte 4 lžíce balsamika, které nechte odpařit. Posléze směs zalijte jednou až dvěma malými naběračkami vody z těstovin a omáčku nechte zlehka provařit.

Přidejte balsamico a trochu vodyFoto: Petr Makovička
03.
Když je vše měkké, stáhněte pánev z plotny a do omáčky přidejte dvě lžíce másla. To se v horké směsi rozpustí samo, omáčce dá lehkou sametovou chuť a zároveň ji zahustí. Nesmíte jej ale rozpouštět nad plamenem, protože to by se zahušťovací efekt ztratil.

Pokrm zjemněte máslem, které necháte mimo plamen rozpustitFoto: Petr Makovička
04.
Uvařené těstoviny ještě na pánvi promíchejte s omáčkou a servírujte na předehřátý talíř.
Na závěr talíř ozdobte jemně sekanou pažitkou a lupínky parmazánu.

Těstoviny na pánvi ještě promíchejte a můžete podávatFoto: Petr Makovička