Článek
Hledáte jednoduchý recept na rychlé luxusní řezy? Upečte piškotový korpus, potřete ho povidly a jednoduchým krémem: k mascarpone a bílé čokoládě vmíchejte mletý mák a máte vyhráno. Lahodný dezert je na světě.
Postup
01.
Do mísy vyklepněte žloutky a přidejte cukr. Šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
02.
Do žloutkové směsi zamíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Prošlehejte a pak do těsta opatrně zapracujte sníh.
03.
Hotové těsto naneste na plech vyložený pečicím papírem. Lehce ho rozetřete a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut.
04.
Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Mascarpone dejte do misky, přidejte k němu rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Nakonec do krému vmíchejte mák.
05.
Vychladlý korpus potřete povidly. Na ně pak naneste po částech makový krém a opatrně rozetřete. Koláč nechte dvě hodinky v chladu a poté krájejte na řezy.
Tip: Jednotlivé řezy můžete ozdobit čokoládovou polevou, tuhou šlehačkou nebo třeba ozdobně nakrájeným kouskem ovoce.
Znáte fit Míša řezy na plech anebo Míša řezy do skleničky?