Hlavní obsah
3,0
(30)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Překvapila vás návštěva, které nemáte co nabídnout? Vykouzlete rychlou a chutnou roládu!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 8 ks žloutků
  • 100 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 4 ks bílku
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • 3 ks pařížské šlehačky
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 ks banánu
Článek

Postup

01.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme sníh z bílků a soli, opatrně zamícháme a po trochách přimícháme mouku se škrobovou moučkou. Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 220 stupních v předehřáté troubě asi 10 minut.

02.

Po upečení sundáme i s papírem z plechu na vlhkou utěrku a druhou vlhkou utěrkou plát přikryjeme a necháme vychladnout.

03.

Šlehačku ušleháme dle návodu, zamícháme do ní nasekanou čokoládu. 2/3 dáme dovnitř vychladlého plátu, rozetřeme a nahoru poklademe nakrájenými banány, lehce je zamáčkneme do šlehačky a zavineme do pevné rolády. Zbylou šlehačkou potřeme roládu zvenku a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit alespoň na hodinu do lednice.

Související témata:

Načítám