Článek
Postup
01.
Těsto rozbalte, celé potřete rozšlehaným vejcem, posypejte pálivou paprikou, nasekaným rozmarýnem (nejlepší je čerstvý) a nastrouhaným sýrem. Válečkem sýr do těsta trochu přitlačte.
POTĚŠTĚ RODINU I HOSTY
02.
Plát přehněte napůl a rozřežte na 12 asi 1,5 cm širokých proužků. Na každý položte půl plátku slaniny, opatrně zatočte, zlehka potřete zbylým vajíčkem a posypejte hnědým cukrem (tím nešetřete) a troškou soli. Já dělám půlku tyčinek bez slaniny, aby si mohli dát i vegetariáni.
03.
Pečte 10 až 15 minut při 180 °C dozlatova.
04.
Před podáváním tyčinek vybalte camembert z papíru, vraťte ho do dřevěné krabičky, povrch nařízněte do mřížky, pokapejte olejem, do zářezů zapíchněte snítky rozmarýnu (přidat můžete i plátky česneku), posypejte chilli a zapečte, aby kůrka zezlátla a vnitřek se roztekl. Tyčinky si pak do sýru namáčejte jako do dipu.
Tip: Mrkněte na další jednoduché recepty na silvestrovské pohoštění.
Jestli je na vás tahle kombinace trochu moc, zkuste i 3 recepty na Silvestr zdravěji a bez lepku!