Článek
I když jsou rozlítané ptáčky notoricky známá klasika, můžete je i tak trochu „vyšperkovat“. Postačí před dovařením do omáčky přilít na závěr trochu smetany a rázem máte krémovější konzistenci.
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Když zesklovatí, přidejte hladkou mouku a připravte jíšku. Pak kdo ní vložte kostičky špeku a na kostky nakrájené maso. Zprudka orestujte, aby se zatáhlo.
02.
Přidejte sůl, pepř, hořčici a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale hladina byla jen těsně nad ním. Takto za občasného promíchání duste asi 70 minut.
03.
Mezitím uvařte vejce natvrdo, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky. Stejně tak pokrájejte kyselou okurku, párek nakrájejte na kolečka.
04.
Když je maso téměř měkké, přidejte všechny připravené ingredience a nechte je v omáčce prohřát a pustit chuť. Ideální příloha je dušená rýže, někdo má raději knedlíky.
Máte raději klasiku? Návod krok za krokem na klasické španělské ptáčky.