Článek
Postup
01.
Nejprve si upečte rajčata na omáčku. Rajčata nakrájejte na silnější plátky a dejte je do pekáče vymazaného olivovým olejem. Cibuli nakrájejte na měsíčky a smíchejte v pekáči s rajčaty. Vše osolte, opepřete, posypte sušeným oreganem, pocukrujte krupicovým cukrem (ten zvýrazní chuť pečených rajčat) a vše ještě zakápněte olivovým olejem.
02.
Dejte péct na 190 stupňů do trouby, dokud rajčata nezačnou mírně zlátnout a cukr se začne rozpouštět (cca 30 minut). Na dalších 10 minut zamíchejte k rajčatům a cibuli na plátky nakrájený česnek.
03.
Pak směs přendejte do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujte na hladkou omáčku. Nyní omáčku dle potřeby dosolte. Už ji není třeba nijak zahušťovat.
04.
Během pečení rajčat se pusťte do nočků z ricotty. Do mísy vyklopte sýr ricotta a zamíchejte do něho celé vejce. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto.
05.
Vál hojně posypte polohrubou moukou, přesuňte na něj těsto a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé části vyválejte rukama „hada” a toho nasekejte na malé kousky.
06.
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Nočky vhoďte do vody (pravděpodobně se vám do hrnce nevejdou najednou, budete je muset rozdělit na dvě várky) a hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
07.
Do velké pánve dejte lžíci másla a uvařené nočky osmažte dozlatova ze všech stran.
08.
Orestované nočky servírujte s rajčatovou omáčku, lístky čerstvé bazalky a nastrouhaným parmazánem.
A co takhle dát si ještě italské lasagne? Jaký je váš oblíbený recept?