Článek
Postup
01.
Vejce prošlehejte s cukrem, přidejte podmáslí, olej a ocet. Všechny sypké ingredience smíchejte v druhé míse a postupně je zapracujte do vaječné směsi. Nakonec obarvěte potravinářským barvivem. Gelového stačí několik kapek, sypkého pak 1/4 až 1/2 lžičky rozpuštěné v trošce vody.
02.
Vlijte na plech vymazaný tukem a vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut při 175 °C. Plát nechte pět minut odpočinout, vyklopte jej na pocukrovanou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout.
03.
Mezitím si připravte krém. Teplé máslo smíchejte se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu a pomalu ji přimíchávejte do krému. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábaná zrníčka vmíchejte do náplně. Nechte v chladu uležet.
04.
Těsto rozmotejte, odstraňte z něj papír a potřete krémem. Opět zatočte a nechte v chladu alespoň hodinu odpočinout. Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem.
Nemyslíte, že by byla trochu škoda si lásku připomínat jen jednou do roka?