Hlavní obsah
3,6
(87)
Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s. (Korunní cukr)

Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s. (Korunní cukr)

Spousta lidí ho sice proklíná, ale podle nás je svátek svatého Valentýna minimálně pěknou záminkou pro to, upéct si něco dobrého. A to i kdybychom si měli pochutnávat jen s kolegy v práci nebo kamarádkami u kávy…

45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 180 g cukru krupice
  • 180 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce podmáslí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 g červeného potravinářského barviva
  • 1 sklenička cukru moučka
Náplň
  • 250 g smetanového sýra
  • 140 g bílé čokolády
  • 100 g cukru moučka
  • 75 g másla
  • 1 cm vanilkového lusku
Článek

Postup

01.

Vejce prošlehejte s cukrem, přidejte podmáslí, olej a ocet. Všechny sypké ingredience smíchejte v druhé míse a postupně je zapracujte do vaječné směsi. Nakonec obarvěte potravinářským barvivem. Gelového stačí několik kapek, sypkého pak 1/4 až 1/2 lžičky rozpuštěné v trošce vody.

02.

Vlijte na plech vymazaný tukem a vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut při 175 °C. Plát nechte pět minut odpočinout, vyklopte jej na pocukrovanou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout.

03.

Mezitím si připravte krém. Teplé máslo smíchejte se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu a pomalu ji přimíchávejte do krému. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábaná zrníčka vmíchejte do náplně. Nechte v chladu uležet.

04.

Těsto rozmotejte, odstraňte z něj papír a potřete krémem. Opět zatočte a nechte v chladu alespoň hodinu odpočinout. Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem.

Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s. (Korunní cukr)

Upečete si tuhle sametovou roládu?Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s. (Korunní cukr)

Nemyslíte, že by byla trochu škoda si lásku připomínat jen jednou do roka?

Načítám