Článek
Máte rádi recepty podle Josefa Maršálka? Tak to nemůžete přehlédnout jeho dokonalou vánočku.
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Z mouky, citronové kůry, soli, mandlí, cukru a studeného másla udělejte drobenku a rychle do ní přimíchejte vejce. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v chladničce nejméně 30 minut odpočinout.
02.
Těsto poté rozválejte na lehce pomoučněném válu na tloušťku asi 3 mm a vykrojte požadované tvary. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a do poloviny z nich udělejte uprostřed malý otvor.
03.
Bílek rozšlehejte vidličkou a pomocí mašlovačky jím potřete cukroví s dírkou uprostřed a poté posypejte nahrubo sekanými mandlemi.
04.
Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte při 170 °C dozlatova. Po vychladnutí k sobě slepte marmeládou vždy jeden kousek s dírkou a jeden celý. Skladujte v dobře uzavíratelné dóze na suchém chladném místě.
Vše o Vánocích
Vrchol českých Vánoc připadá na Štědrý den 24. prosince, kterému předchází období adventu. V kruhu rodinném trávíme i první a druhý svátek vánoční. Máte vánoční dárky? Upečte si vánoční cukroví a připravte štědrovečerní večeři podle našich receptů. Víte, jak uplést vánočku?
Recepty na cukroví
Vanilkové rohlíčky • Linecké • Perníčky • Vosí hnízda • Rumové kuličky • Raffaello kuličky • Pracny • Kokosky • Nepečené • Zdravé • Cukroví z bílků