Hlavní obsah
3,4
(15)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Nejjednodušší lívance slazené jablky! Budete potřebovat jen pár ingrediencí, mixér a pánvičku a můžete začít kouzlit.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Na lívance
  • 1 ks jablek
  • 1 ks vejce
  • 1 ks bílku
  • 0,3 hrnku ovesných vloček
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce ghí
k podávání
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 4 lžíce agávového sirupu
Článek

Tento recept se obejde bez klasického cukru. Jako sladidlo zde slouží jablko a přidat můžete agávový sirup.

Postup

01.

Je to tak jednoduché! Stačí nakrájet oloupané jablko na malé kostičky, dát je do mixéru (blenderu), přidat ovesné vločky, celé vejce, bílek, skořici, sůl a trošku jedlé sody.

02.

Vše rozmixujte na hladkou kaši. Z tohoto těsta tvořte na větší pánvi s troškou ghí malé lívance a opečte je z obou stran.

03.

Podávejte je s agávovým sirupem a čerstvým ovocem.

Autorkou tohoto receptu je Svatava Vašková alias Coolinářka: „Ráda bych vám představila svou novou kuchařku Aby dětem chutnalo... 77 receptů pro celou rodinu. Jak už název napovídá, dala jsem v ní dohromady recepty, které jsou vhodné a chuťově atraktivní pro děti, ale zároveň si pochutná celá rodina včetně dospělých.“

Energetická hodnota celkem - 10 kusů
Energie3 424,89 kJ
Bílkoviny15,61 g
Tuky23 g
Sacharidy134 g
Sůl1,39 g
SAFA11,72 g
Vláknina13,91 g
Cukry112,43 g

Načítám