Článek
Tento recept se obejde bez klasického cukru. Jako sladidlo zde slouží jablko a přidat můžete agávový sirup.
Postup
01.
Je to tak jednoduché! Stačí nakrájet oloupané jablko na malé kostičky, dát je do mixéru (blenderu), přidat ovesné vločky, celé vejce, bílek, skořici, sůl a trošku jedlé sody.
02.
Vše rozmixujte na hladkou kaši. Z tohoto těsta tvořte na větší pánvi s troškou ghí malé lívance a opečte je z obou stran.
03.
Podávejte je s agávovým sirupem a čerstvým ovocem.
Autorkou tohoto receptu je Svatava Vašková alias Coolinářka: „Ráda bych vám představila svou novou kuchařku Aby dětem chutnalo... 77 receptů pro celou rodinu. Jak už název napovídá, dala jsem v ní dohromady recepty, které jsou vhodné a chuťově atraktivní pro děti, ale zároveň si pochutná celá rodina včetně dospělých.“