Článek
Pomazánka sloní žrádlo je dost pikantní, proto ji raději nedávejte dětem. Často se s ní můžete setkat na chlebíčkách v lahůdkách a také si ji můžete koupit pod názvem ševcovská pomazánka nebo pochoutka.
Postup
01.
Nejprve si v malém hrnci svařte ocet, olej, kečup, hořčici, chilli, worcestrovou omáčku a cukr. Vše se musí spojit. Pak nechte tuto směs zcela zchladnout, dosolte ji a opepřete.
02.
Měkký salám umelte nebo nastrouhejte. Přidejte nadrobno nakrájené uvařené vejce, světlou část jarních cibulek a kyselé okurky.
03.
Nyní všechno promíchejte v míse s vychladlým rozvarem a majonézou. Na závěr pomazánku dochuťte dle chuti solí a pepřem.
04.
Pomazánku nechte uležet v lednici a poté podávejte s pečivem nebo na jednohubkách či chlebíčkách.