Hlavní obsah
3,6
(40)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

S bublaninou nemusíte čekat do prvních třešní, skvělá bude i ze zásob z mrazničky. Upečená v dortové formě s vrstvou drobného ovoce a posypkou z mandlových lupínků vypadá opravdu efektně.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dortovou formu o průměru 23 cm
  • 50 g másla
  • 2 ks vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g mraženého lesního ovoce
  • 1 hrst mandlových lupínků
Vymazání formy
  • 1/2 lžičky másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu lehounce vymažte máslem a vyložte papírem na pečení – díky máslu papír hezky přilne ke stěnám formy. Rozpusťte máslo do těsta a nechte ho chvíli zchladnout.

02.

Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané hmoty. Poté do ní krátce zašlehejte i rozpuštěné máslo a jogurt.

03.

Metličkou promíchejte mouku s práškem do pečiva a vsypejte ji k vaječné hmotě. Už jenom ručně promíchejte a těsto přeložte do dortové formy. Povrch zlehka uhlaďte, nahusto posypejte drobným mraženým ovocem a hrstí mandlových lupínků.

04.

Pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Nechte chvíli vychladnout ve formě a před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.

Tip: Bublanina pečená v dortové formě má poměrně vysokou vrstvu těsta, a navíc mražené ovoce pustí trochu vody, proto jí dopřejte čas, aby se propekla i ve středu. Můžete ji ale upéct v pekáčku v nižší vrstvě, bude tak hotová za 25–30 minut.

15 NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ NA BUBLANINU: hrníčková, s jahodami, s rybízem, s meruňkami, s jogurtem, třešňová, kakaová, se sněhem, piškotová...

Načítám