Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu lehounce vymažte máslem a vyložte papírem na pečení – díky máslu papír hezky přilne ke stěnám formy. Rozpusťte máslo do těsta a nechte ho chvíli zchladnout.
02.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané hmoty. Poté do ní krátce zašlehejte i rozpuštěné máslo a jogurt.
03.
Metličkou promíchejte mouku s práškem do pečiva a vsypejte ji k vaječné hmotě. Už jenom ručně promíchejte a těsto přeložte do dortové formy. Povrch zlehka uhlaďte, nahusto posypejte drobným mraženým ovocem a hrstí mandlových lupínků.
04.
Pečte v předehřáté troubě asi 40–45 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Nechte chvíli vychladnout ve formě a před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.
Tip: Bublanina pečená v dortové formě má poměrně vysokou vrstvu těsta, a navíc mražené ovoce pustí trochu vody, proto jí dopřejte čas, aby se propekla i ve středu. Můžete ji ale upéct v pekáčku v nižší vrstvě, bude tak hotová za 25–30 minut.
15 NEJLEPŠÍCH RECEPTŮ NA BUBLANINU: hrníčková, s jahodami, s rybízem, s meruňkami, s jogurtem, třešňová, kakaová, se sněhem, piškotová...