Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Rychlá hrníčková buchta s ovocem se osvědčí v případě, kdy u vás zazvoní nečekaná návštěva. Hotová bude raz dva!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 sklenice kompotovaných meruněk
Drobenka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 2 lžíce másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Všechno, co je „na plech”, vyšlehejte dohromady, jen prášek do pečiva zašlehejte až jako poslední, jinak na pořadí nezáleží.

02.

Nalijte na pečicí papír do hlubšího plechu a poklaďte meruňkami, ony se trochu propadnou, ale to nevadí.

03.

Mouku a cukr s máslem na drobenku mačkejte dohromady v misce tak dlouho, až vám to přijde jako drobenka, pak tím posypejte vršek koláče.

04.

Pečte asi 25 minut na 180 stupňů, nejlépe v horkovzdušné troubě.

Související témata:

Načítám