Článek
Linecké košíčky uchovávejte v chladu v uzavřené dóze. Nejlepší jsou po jednom až dvou dnech, kdy se krásně uleží.
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, vsypte oba cukry a promíchejte. Do mouky nakrájejte chladné máslo a přidejte žloutky i citronovou kůru. Zpracujte těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte ho alespoň hodinu v chladu rozležet.
02.
Těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále na tloušťku asi 3–4 mm a pomocí vykrajovátka vykrájejte květinové tvary a stejný počet kulatých kytičkových středů. Každý kvítek vložte do formy na mini muffiny nebo tartaletky a lehce přitlačte, aby vznikl košíček. Středy přeneste na menší plech vyložený pečicím papírem.
03.
Předehřejte troubu na 170 °C a košíčky pečte asi 10–12 minut, dokud nezačnou jemně zlátnout. Při pečení květinových středů dobu zkraťte přibližně na 5 minut. Po upečení je nechte vychladnout.
04.
Linecké kvítky plňte marmeládou a do každého umístěte linecké kolečko jako střed.
Tip: Místo lineckých středů můžete do marmelády vtlačit marcipánovou kuličku.