Hlavní obsah
4,2
(18)
Foto: Marcus Z-pics, Shutterstock.com

Foto: Marcus Z-pics, Shutterstock.com

Neztrácejte čas s dlouhým pečením a vsaďte na klasiku – udělejte si bublaninu! Díky jogurtu bude krásně vláčná a jen se po ní zapráší. Borůvky jí dodají na sladkosti, a pokud je nemáte zrovna po ruce, zvolte jakékoliv jiné oblíbené ovoce.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 30 × 38 cm
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 150 g bílého jogurtu
  • 3 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 200 g borůvek
Článek

Aby byla bublanina opravdu dokonalá, dodržujte několik jednoduchých rad. Na pečení vždy použijte čerstvé suroviny, zejména borůvky, které by měly být pevné a sladké. Pokud máte čas, nechte vejce a jogurt dosáhnout pokojové teploty, což zajistí lepší propojení ingrediencí a nadýchanější těsto.

Postup

01.

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem nebo jej vymažte máslem a vysypte moukou. Borůvky omyjte a osušte.

02.

V misce smíchejte mouku, cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Ve větší misce vyšlehejte vejce s bílým jogurtem a olejem, dokud nevznikne hladká směs. Postupně přidávejte suché ingredience k mokré směsi a míchejte, dokud se vše nespojí v kompaktní těsto.

03.

Polovinu borůvek zlehka vmíchejte do těsta. Nalijte ho na připravený plech a rovnoměrně rozetřete. Zbytek borůvek rozprostřete na povrch těsta. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 25–30 minut nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

04.

Po upečení nechte bublaninu vychladnout na plechu. Před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými lístky máty.

Načítám