Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, mleté vlašské nebo lískové ořechy a cukr. Promíchejte, přidejte pokrájené změklé máslo a vejce. Rukama vypracujte drobivou směs.
02.
Kulatou koláčovou formu vyložte pečicím papírem a směs do ní napěchujte tak, aby vznikla na dně souvislá vrstva a zbylo i na okraje.
03.
Hrušky překrojte na poloviny, zbavte je jádřinců, oloupejte a nakrájejte na plátky. Mascarpone vyklopte do mísy, přidejte tvaroh, vejce, cukr a prošlehejte.
04.
Do misky dejte všechny suroviny na drobenku. Máslo by mělo být studené. Poté pomocí prstů vytvořte drobenku.
05.
Na těsto naneste krém a uhlaďte ho. Poté na něj vyskládejte hrušky a koláč nakonec posypte drobenkou.
06.
Vložte ho do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečte 10 minut, poté stáhněte teplotu na 180 a pečte dalších 20 až 25 minut.
Hledáte inspiraci na nedělní pečení? Vsaďte na kombinaci hrušek a čokolády nebo si připravte tento rychlý koláč z listového těsta.