Článek
Jako odměrku používám hrnek s objemem 250 ml.
Postup
01.
Nejdřív si připravte pudink na krém, potřebuje čas, aby vychladl. Podle návodu na obalu uvařte hustější pudink, místo obvyklého půllitru mléka použijte pouze 400 ml. Přímo na hladinu uvařeného pudinku položte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte ho zchladnout.
02.
Troubu předehřejte na 170 °C, plech na pečení s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Do větší mísy vyklopte ananasový kompot i se šťávou (pokud máte kompot s ananasovými kolečky, nejdřív je nahrubo nakrájejte), přidejte cukr a dvě celá vejce a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
03.
Do jiné mísy prosejte mouku se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a sypké suroviny ještě krátce promíchejte metličkou. Sypkou směs natřikrát přidejte k vlhké směsi a zlehka promíchejte, až se všechna mouka provlhčí a vznikne hladké těsto. Vlijte ho do připraveného pekáčku a pečte asi 25 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá. Upečený korpus nechte vychladnout.
04.
Na krém prošlehejte v míse pomazánkové máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem opravdu dohladka. Po lžících přidávejte pudink v pokojové teplotě a vyšlehejte hladký nadýchaný krém. Rovnoměrně ho rozetřete na korpus a nechte v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
05.
Povrch ozdobte čokoládou: Cikcak proužky rozpuštěné čokolády jsou velmi efektní, při krájení se ale rády lámou, můžete je proto nahradit čokoládovými hoblinkami nebo strouhanou čokoládou.
SLADKÉ RECEPTY S POMAZÁNKOVÝM MÁSLEM: Piškotová roláda s chutí tiramisu | Těsto na závin z pomazánkového másla | Ořechové řezy s krémem