Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Černé sušenky s bílou náplní – legendární oreo milují nejen děti! A tento recept se jimi inspiroval. Připravte si doma tmavé sušenky se sněhově bílou krémovou náplní.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
20 kusů
sušenky
  • 210 g hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 ks vejce
  • 130 g másla
  • 50 g kakaa
  • 100 g cukru moučka
  • 1 špetka soli
náplň
  • 125 g krémového sýra
  • 50 g cukru moučka
  • 40 g másla
Článek

V obchodech je běžně k sehnání i černé kakao, které sušenkám dodá charakteristickou tmavou barvu. Můžete ho namíchat s klasickým hnědým kakaem.

Postup

01.

Nejprve v míse utřete změklé máslo s cukrem, vanilkovým extraktem a vejcem. Stačí ruční metlou, dokud nevznikne nadýchaný krém.

02.

V jiné míse smíchejte kakao s hladkou moukou a solí. Máte-li černé kakao, použijte ho v poměru 2 : 1 s hnědým.

03.

Nyní sypkou směs zapracujte do máslové, vznikne hladké nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte asi na 2 hodiny do chladničky.

04.

Mezitím si připravte náplň: rozmixujte krémový (smetanový) sýr se změklým máslem a moučkovým cukrem. Hotovou náplň dejte do cukrářského sáčku.

05.

Těsto na sušenky rozválejte na tloušťku asi 2–3 mm. Pro efektní reliéf můžete použít i váleček se vzorem nebo razítka na těsto. Vykrájejte kolečka o průměru 3–4 cm a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 180 stupňů pečte přibližně 10 až 12 minut.

06.

Hotové vychladlé sušenky slepujte připravenou náplní v pokojové teplotě, a to pomocí cukrářského sáčku s ustřihnutou špičkou. Na polovinu sušenek vymačkejte na střed bílý krém (v množství jako na malou lžičku). Poté přiklopte zbylými sušenkami.

Zkuste recepty na domácí sušenky jen ze tří ingrediencí:

Energetická hodnota celkem - 20 kusů
Energie13 159,7 kJ
Bílkoviny49,51 g
Tuky180,5 g
Sacharidy330,19 g
Sůl2,2 g
SAFA94,08 g
Vláknina21,55 g
Cukry159,86 g

Načítám