Článek
V obchodech je běžně k sehnání i černé kakao, které sušenkám dodá charakteristickou tmavou barvu. Můžete ho namíchat s klasickým hnědým kakaem.
Postup
01.
02.
V jiné míse smíchejte kakao s hladkou moukou a solí. Máte-li černé kakao, použijte ho v poměru 2 : 1 s hnědým.
03.
Nyní sypkou směs zapracujte do máslové, vznikne hladké nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte asi na 2 hodiny do chladničky.
04.
Mezitím si připravte náplň: rozmixujte krémový (smetanový) sýr se změklým máslem a moučkovým cukrem. Hotovou náplň dejte do cukrářského sáčku.
05.
Těsto na sušenky rozválejte na tloušťku asi 2–3 mm. Pro efektní reliéf můžete použít i váleček se vzorem nebo razítka na těsto. Vykrájejte kolečka o průměru 3–4 cm a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 180 stupňů pečte přibližně 10 až 12 minut.
06.
Hotové vychladlé sušenky slepujte připravenou náplní v pokojové teplotě, a to pomocí cukrářského sáčku s ustřihnutou špičkou. Na polovinu sušenek vymačkejte na střed bílý krém (v množství jako na malou lžičku). Poté přiklopte zbylými sušenkami.
Zkuste recepty na domácí sušenky jen ze tří ingrediencí: