Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: STOB

Foto: STOB

Luštěniny trochu jinak! Věděli jste, že si z cizrny můžete vytvořit chutný dezert, po jehož snědení nemusíte mít vůbec výčitky, pokud třeba právě hubnete a snažíte se jíst zdravěji? Je plný bílkovin i vlákniny a jeho chuť vás nadchne.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 forma o průměru 21 cm
  • 265 g sterilované cizrny
  • 100 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %
  • 300 g tvarohu odtučněného
  • 50 g třtinového cukru
  • 110 g vejce
  • 4 g kypřicího prášku do pečiva
  • 40 g holandského kakaa
  • 180 g banánu
Článek

Luštěniny nejsou v moderním českém jídelníčku příliš běžné. Napravte to díky chutnému dortu s tvarohovým krémem s čokoládou. V korpusu je rozmixovaná cizrna a banán. Takhle vypadá zdravé syté mlsání.

Postup

01.

Cizrnu a banán rozmixujte dohladka, přidejte vejce, kakao, cukr a kypřicí prášek a promíchejte. Hladké těsto vylijte do vymazané a vysypané formy o průměru 21 cm (můžete ji vysypat moukou nebo kokosem) a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut.

02.

Zatímco se peče korpus, připravte krém z tvarohu a čokolády. Hořkou čokoládu rozpusťte a nechte trochu zchladnout. Postupně do ní vmíchejte tvaroh a vyšlehejte hladký krém. Korpus potřete krémem, nechte ztuhnout a podávejte.

Energetická hodnota celkem - 1 forma o průměru 21 cm
Energie6 763,55 kJ
Bílkoviny80,16 g
Tuky52,34 g
Sacharidy195,89 g
Sůl1,9 g
SAFA27,72 g
Vláknina40,64 g
Cukry145,06 g

Načítám