Článek
Místo broskví můžete použít i jiné ovoce (trváte-li na retro stylu, pak je skvělý mandarinkový kompot) a ani pudink nemusí být nutně vanilkový. Výborný je například i karamelový.
Postup
01.
Dvě třetiny mléka nalijte do hrnce a zahřejte až téměř k varu. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky zamíchejte spolu s pudinkovým práškem do zbylé třetiny mléka.
02.
Chladnou žloutkovou směs postupně, pomalu a za stálého šlehání ruční metlou lijte do zahřátého mléka a provařte. Do hotového pudinku zamíchejte rum a máslo a nechte ho mírně zchladnout.
03.
Bílky vyšlehejte s cukrem v tuhý sníh a pak ho stěrkou jemně vmíchejte do vychladlé pudinkové směsi. Šlehaný pudink rozdělte do tří dezertních misek.
04.
Kakaovou polevu jednoduše připravte svařením vody, kakaového pudinku, kakaa a cukru. Kakaovou směs pak nalijte na povrch šlehaného pudinku. Pohárky dozdobte šlehačkou vyšlehanou s vanilkovým cukrem a polovinou kompotované broskve.
Baví vás sladké vzpomínání? To zajisté oceníte recept na Banana split, retro pohár se zmrzlinou a šlehačkou.