Hlavní obsah
4,0
(14)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Připomeňte si tento téměř zapomenutý recept. Šlehaný pudink býval hvězdou mléčných barů a jeho chuť asi mnohým připomene dětství. Příprava tohoto pudinkového poháru s polevou je opravdu jednoduchá a výsledek skvělý. Tak hurá do toho!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
šlehaný pudink
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce tuzemského rumu
  • 200 g cukru krupice
kakaová poleva
  • 250 ml vody
  • 10 g kakaového pudinku
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru moučka
k podávání
  • 120 ml 40% smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • 1/2 konzervy kompotovaných broskví
Článek

Místo broskví můžete použít i jiné ovoce (trváte-li na retro stylu, pak je skvělý mandarinkový kompot) a ani pudink nemusí být nutně vanilkový. Výborný je například i karamelový.

Postup

01.

Dvě třetiny mléka nalijte do hrnce a zahřejte až téměř k varu. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky zamíchejte spolu s pudinkovým práškem do zbylé třetiny mléka.

02.

Chladnou žloutkovou směs postupně, pomalu a za stálého šlehání ruční metlou lijte do zahřátého mléka a provařte. Do hotového pudinku zamíchejte rum a máslo a nechte ho mírně zchladnout.

03.

Bílky vyšlehejte s cukrem v tuhý sníh a pak ho stěrkou jemně vmíchejte do vychladlé pudinkové směsi. Šlehaný pudink rozdělte do tří dezertních misek.

04.

Kakaovou polevu jednoduše připravte svařením vody, kakaového pudinku, kakaa a cukru. Kakaovou směs pak nalijte na povrch šlehaného pudinku. Pohárky dozdobte šlehačkou vyšlehanou s vanilkovým cukrem a polovinou kompotované broskve.

Baví vás sladké vzpomínání? To zajisté oceníte recept na Banana split, retro pohár se zmrzlinou a šlehačkou.

Načítám