Článek
Obáváte se, že vám nepůjde roládu dobře zatočit? Pak nedávejte piškoty na potravinářskou fólii, ale na mírně namočenou utěrku. Díky tomu nasáknou vlhkost z obou stran a vše smotáte jedna báseň.
Postup
01.
Vychlaďte smetanu ke šlehání a poté ji vyšlehejte dotuha spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. V jiné míse smíchejte čerstvý sýr s trochou šlehačky, abyste sýrovou hmotu zjemnili. Poté do ní opatrně vmíchejte zbytek ušlehané šlehačky. Želatinu připravte dle návodu na obale a jemně ji zapracujte do krémové náplně.
02.
Meruňkový kompot sceďte do misky a ovoce nechte okapat. Meruňky nakrájejte na menší kousky a slitý nálev z kompotu si nechte stranou.
03.
Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii a rozložte na ni piškoty těsně vedle sebe tak, aby vytvořily obdélník. Každý piškot lehce namočte v meruňkovém sirupu z kompotu (můžete je pocákat lžící). Na piškoty rovnoměrně rozetřete vrstvu náplně a posypejte kousky meruněk (část krému i ovoce si nechte na dozdobení).
04.
Pomocí fólie piškoty opatrně zatočte do tvaru rolády a pevně ji stáhněte, aby vše pěkně ztuhlo. Roládu dejte uležet alespoň na hodinu do lednice, klidně ji můžete chladit i přes noc.
05.
Před podáváním roládu zlehka vybalte z fólie a přeneste na servírovací talíř. Ozdobte ji zbývajícím krémem, kousky meruněk a jedlými květy.