Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte ideální dezert do horkých dní, kdy poslední, co byste zrovna chtěli, je zapínat troubu? Zkuste si připravit snadnou ovocnou roládu se svěžím krémem. Vypadá jako z cukrárny a nikdo vám nebude věřit, že jste ji zvládli srolovat za pár minut.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 1 balení cukrářských piškotů
    1
    3
  • 250 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 plechovka meruňkového kompotu
  • 1 lžíce mleté želatiny
  • 2 lžíce jedlých květů
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Obáváte se, že vám nepůjde roládu dobře zatočit? Pak nedávejte piškoty na potravinářskou fólii, ale na mírně namočenou utěrku. Díky tomu nasáknou vlhkost z obou stran a vše smotáte jedna báseň.

Postup

01.

Vychlaďte smetanu ke šlehání a poté ji vyšlehejte dotuha spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. V jiné míse smíchejte čerstvý sýr s trochou šlehačky, abyste sýrovou hmotu zjemnili. Poté do ní opatrně vmíchejte zbytek ušlehané šlehačky. Želatinu připravte dle návodu na obale a jemně ji zapracujte do krémové náplně.

02.

Meruňkový kompot sceďte do misky a ovoce nechte okapat. Meruňky nakrájejte na menší kousky a slitý nálev z kompotu si nechte stranou.

03.

Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii a rozložte na ni piškoty těsně vedle sebe tak, aby vytvořily obdélník. Každý piškot lehce namočte v meruňkovém sirupu z kompotu (můžete je pocákat lžící). Na piškoty rovnoměrně rozetřete vrstvu náplně a posypejte kousky meruněk (část krému i ovoce si nechte na dozdobení).

04.

Pomocí fólie piškoty opatrně zatočte do tvaru rolády a pevně ji stáhněte, aby vše pěkně ztuhlo. Roládu dejte uležet alespoň na hodinu do lednice, klidně ji můžete chladit i přes noc.

05.

Před podáváním roládu zlehka vybalte z fólie a přeneste na servírovací talíř. Ozdobte ji zbývajícím krémem, kousky meruněk a jedlými květy.

Energetická hodnota celkem pro 1 roládu
Energie11 187,8 kJ
Bílkoviny39,96 g
Tuky128,96 g
Sacharidy337,21 g
Sůl2,33 g
SAFA82,62 g
Vláknina8,49 g
Cukry234,24 g

Načítám