Hlavní obsah
3,7
(17)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte ideální dezert do horkých dní, kdy poslední, co byste zrovna chtěli, je zapínat troubu? Zkuste si připravit snadnou ovocnou roládu se svěžím krémem. Vypadá jako z cukrárny a nikdo vám nebude věřit, že jste ji zvládli srolovat za pár minut.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 250 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 plechovka meruňkového kompotu
  • 1 lžíce mleté želatiny
  • 2 lžíce jedlých květů
Článek

Obáváte se, že vám nepůjde roládu dobře zatočit? Pak nedávejte piškoty na potravinářskou fólii, ale na mírně namočenou utěrku. Díky tomu nasáknou vlhkost z obou stran a vše smotáte jedna báseň.

Postup

01.

Vychlaďte smetanu ke šlehání a poté ji vyšlehejte dotuha spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. V jiné míse smíchejte čerstvý sýr s trochou šlehačky, abyste sýrovou hmotu zjemnili. Poté do ní opatrně vmíchejte zbytek ušlehané šlehačky. Želatinu připravte dle návodu na obale a jemně ji zapracujte do krémové náplně.

02.

Meruňkový kompot sceďte do misky a ovoce nechte okapat. Meruňky nakrájejte na menší kousky a slitý nálev z kompotu si nechte stranou.

03.

Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii a rozložte na ni piškoty těsně vedle sebe tak, aby vytvořily obdélník. Každý piškot lehce namočte v meruňkovém sirupu z kompotu (můžete je pocákat lžící). Na piškoty rovnoměrně rozetřete vrstvu náplně a posypejte kousky meruněk (část krému i ovoce si nechte na dozdobení).

04.

Pomocí fólie piškoty opatrně zatočte do tvaru rolády a pevně ji stáhněte, aby vše pěkně ztuhlo. Roládu dejte uležet alespoň na hodinu do lednice, klidně ji můžete chladit i přes noc.

05.

Před podáváním roládu zlehka vybalte z fólie a přeneste na servírovací talíř. Ozdobte ji zbývajícím krémem, kousky meruněk a jedlými květy.

Načítám