Článek
Postup
01.
Sýr dejte do igelitového sáčku a vložte ho do vroucí vody. Sáček snadno přichytíte poklicí. Sýr takto „vařte“ asi 30 minut, až se úplně rozpustí.
02.
Mezitím si připravte náplň. Šunku, okurky, kapii a cibuli nakrájejte najemno, přidejte kapii, hořčici, tavený sýr (použít můžete také 1 lžíci taveného sýru v kelímku) a měkké máslo. Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte je a nastrouhejte nahrubo k ostatním ingrediencím. Vše dochuťte solí, pepřem a jakýmkoli oblíbeným kořením a důkladně promíchejte.
03.
Rozpuštěný sýr položte na mokrý vál a mokrým válečkem ho rozválejte na obdélníkový plát silný asi 3–4 mm. Plát pak namažte do 2/3 kratší strany náplní a pevně srolujte. Hotovou roládu zabalte do alobalu nebo potravinové fólie a dejte minimálně na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
04.
Nakonec ji nakrájejte na kolečka. Na stole by neměl chybět ani dobrý chléb.