Článek
Postup
01.
Tvarohy smíchejte, prosejte k nim mouku se špetkou soli a dobře promíchejte. Do směsi zašlehejte vajíčka.

Z tvarohu, mouky, vajíček a špetky soli vypracujte hladké těstoFoto: Jakub Jurdič
02.
Pomocí dvou lžic tvarujte nočky (nepravidelnost zde není na škodu), které vařte asi 5 minut v silně vroucí osolené vodě. Lžíce si namáčejte přímo do vody v hrnci, aby se na ně těsto nelepilo.

Nočky vykrajujte pomocí dvou lžic, které vždy nejdřív namočte do vroucí vody – těsto se vám tak na ně nebude lepitFoto: Jakub Jurdič
03.
Na hotové nočky dejte kousíček másla, pocukrujte je a rozdělte přes ně jahody a ušlehanou šlehačku.

K obláčkům neodmyslitelně patří i čerstvě ušlehaná smetanaFoto: Jakub Jurdič

Na hotové nočky dejte rozpustit kousíček máslaFoto: Jakub Jurdič

Ovoce můžete i rozmixovat, lehce povařit nebo použít kompotFoto: Jakub Jurdič
Tip
Barbora na každou porci přidává ještě čerstvou mátu, protože ji v kombinaci s jahodami miluje.
Pokud máte rádi sladké dezerty z tvarohu, upečte si tyhle trojbarevné řezy nebo pošimrejte chuťové buňky koláčem s malinami.