Článek
Postup
01.
Brambory dejte vařit do osolené vody. Vařte je do poloměkka, pak je slijte a nechte zchladnout.
02.
Vepřová játra očistěte od blan a nakrájejte na plátky. Přes potravinovou fólii (aby se neporušila) je jemně naklepejte.
03.
Pokud použijete domácí gril, stačí ho rozpálený potřít troškou másla. Pak játra z obou stran krátce opečte (asi minutu z každé strany). Na grilu opečte také cibuli.
Pokud použijete pánev, játra obalte v hladké mouce a smažte je z obou stran ve vrstvě přepuštěného másla (ghí). Opečená játra teprve pak osolte a opepřete.
04.
Domácí tatarskou omáčku připravte jednoduše: vaječné žloutky v pokojové teplotě rychle ruční metlou šlehejte se solí a citronovou šťávou. Pak po kapkách (následně tenkým pramínkem) začněte přidávat za stálého šlehání olej.
05.
Předvařené brambory nakrájejte a opečte je ná pánvi dozlatova ve vrstvě přepuštěného másla. Hotové je osolte a podávejte s játry, opečenou cibulí a domácí tatarskou omáčkou.
Zkuste také báječné houbové ragú s kuřecími játry nebo zadělávaná kuřecí srdíčka.