Článek
Postup
01.
Do pánve vsypejte japonskou strouhanku panko, přidejte olej a na středně silném ohni ji opečte do zlatohnědé barvy. Pánví přitom potřásejte a neustále míchejte, aby se opekla opravdu rovnoměrně. Až bude mít hezkou barvu, přesypejte ji na talířek, jinak se vám zbytkovým teplem spálí, a nechte vychladnout.
Tip: Strouhanka panko má hrubší strukturu a je nadýchanější a křupavější než běžná strouhanka. Koupíte ji ve větších obchodních řetězcích.
02.
Zelí nastrouhejte na co nejjemnější nudličky, namočte do ledové vody a nechte stát alespoň 15 minut. Ztratí palčivost a příjemně zkřehne.
03.
Předehřejte troubu na 200 °C. Ostrým nožem nařízněte tukové krytí na mase a velmi zlehka ho naklepejte, postačí z jedné strany. Z obou stran ho naopak osolte, opepřete a dlaněmi zformujte zpátky do původního tvaru.
04.
Maso postupně obalte v hladké mouce, v rozšlehaném a lehce osoleném vajíčku a nakonec v opečené strouhance. Obalené řízky skládejte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte v předehřáté troubě 20 minut.
05.
Zatímco se maso peče, prošlehejte všechny ingredience na omáčku (můžete ji ale i koupit ve specializovaných prodejnách, prodává se pod názvem Tonkatsu). Upečené řízky podávejte ihned s okapaným zelím a miskou omáčky k namáčení.
Dáváte přednost smaženému řízku? Tak akorát do ruky jsou ty z vepřové panenky, chutí vás pro změnu překvapí řízky s česnekem a hořčicí.