Hlavní obsah
3,0
(2)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Na kuřecí perkelt potřebujete kvalitní papriku. Můžete ho připravit z celého kuřete, ale takto s paličkami chutná taky dobře. Jako přílohu si dejte klasické maďarské noky jen ze dvou surovin.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 400 ml hovězího vývaru
Noky
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Začneme noky. Do misky vyklepněte vejce. Postupně do něj zašlehejte po lžících mouku, až vznikne polotuhé těsto. Mouky bude potřeba 4 až 5 lžic, podle velikosti vejce.

02.

Do hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Položte na něj haluškový cedník a těsto propasírujte. Noky vařte 2 minuty a pak je vyberte děrovačkou.

03.

A jdeme na maso. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Na něm opečte nakrájenou cibuli. Poprašte ji mletou paprikou, promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte kuřecí paličky a promíchejte. Zalejte vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Nakonec přidejte na proužky nakrájenou papriku.

04.

Přiklopte pokličkou a duste asi 40 minut. Pak ještě podle chuti osolte a opepřete. Hotový pokrm podávejte s noky. Do omáčky spolu s paprikou můžete přidat ještě lžíci rajčatového protlaku.

Jestli máte rádi maďarskou kuchyni, musíte vyzkoušet také hortobáďské palačinky s kuřecím masem a slavný segedínský guláš

Načítám