Článek
Postup
01.
Začneme noky. Do misky vyklepněte vejce. Postupně do něj zašlehejte po lžících mouku, až vznikne polotuhé těsto. Mouky bude potřeba 4 až 5 lžic, podle velikosti vejce.
02.
Do hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Položte na něj haluškový cedník a těsto propasírujte. Noky vařte 2 minuty a pak je vyberte děrovačkou.
03.
A jdeme na maso. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Na něm opečte nakrájenou cibuli. Poprašte ji mletou paprikou, promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte kuřecí paličky a promíchejte. Zalejte vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Nakonec přidejte na proužky nakrájenou papriku.
04.
Přiklopte pokličkou a duste asi 40 minut. Pak ještě podle chuti osolte a opepřete. Hotový pokrm podávejte s noky. Do omáčky spolu s paprikou můžete přidat ještě lžíci rajčatového protlaku.
Jestli máte rádi maďarskou kuchyni, musíte vyzkoušet také hortobáďské palačinky s kuřecím masem a slavný segedínský guláš