Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Na kuřecí perkelt potřebujete kvalitní papriku. Můžete ho připravit z celého kuřete, ale takto s paličkami chutná taky dobře. Jako přílohu si dejte klasické maďarské noky jen ze dvou surovin.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 400 ml hovězího vývaru
Noky
  • 1 ks vejce
    3
  • 4 lžíce hladké mouky
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Začneme noky. Do misky vyklepněte vejce. Postupně do něj zašlehejte po lžících mouku, až vznikne polotuhé těsto. Mouky bude potřeba 4 až 5 lžic, podle velikosti vejce.

02.

Do hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Položte na něj haluškový cedník a těsto propasírujte. Noky vařte 2 minuty a pak je vyberte děrovačkou.

03.

A jdeme na maso. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Na něm opečte nakrájenou cibuli. Poprašte ji mletou paprikou, promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte kuřecí paličky a promíchejte. Zalejte vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Nakonec přidejte na proužky nakrájenou papriku.

04.

Přiklopte pokličkou a duste asi 40 minut. Pak ještě podle chuti osolte a opepřete. Hotový pokrm podávejte s noky. Do omáčky spolu s paprikou můžete přidat ještě lžíci rajčatového protlaku.

Jestli máte rádi maďarskou kuchyni, musíte vyzkoušet také hortobáďské palačinky s kuřecím masem a slavný segedínský guláš

Načítám