Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: BartFire, Shutterstock.com

Foto: BartFire, Shutterstock.com

Po náročném dni v práci se nejspíš jen málokomu chce strávit večer u plotny. Chce to něco rychlého...

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 hrst mandlí
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 200 g žampionů
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks pórku
  • 400 g kuřecích prsou
Článek

Postup

01.

Maso by se v ideálním případě mělo naložit pár hodin dopředu do směsi oleje, sójovky, solamylu, vajíčka, soli, pepře a grilovacího koření. Ale skvělé je to i bez toho.

02.

Na oleji orestujte kuřecí maso nakrájené na proužky, přidejte nakrájený pórek, papriku a žampiony. Pár minut opékejte a občas přilijte sójovku.

03.

Pak vmíchejte solamyl rozmíchaný ve zhruba půl hrnku studené vody, dvě lžičky plnotučné hořčice a přisypte mandle nebo arašídy.

04.

Pak už jen krátce propečte (zelenina musí zůstat křehká a křupavá) a podávejte s rýží.

Související témata:

Načítám