Článek
Do pekáče nalijete normální, trochu nevzhledné tekuté těsto a abrakadabra – po upečení a zchladnutí získáte luxusní plněné řezy, které se promažou úplně samy! Neptejte se, jak je to možné... Nevíme, ale je to tak.
Postup
01.
02.
U vajec oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do vyšší nádoby, ve které je budete později šlehat. Žloutky vložte do mísy, přisypejte moučkový cukr a společně vyšlehejte v hustou světlou pěnu.
03.
Do žloutkové pěny postupně zašlehejte rozpuštěné máslo. Poté do těsta přidejte prosátou polohrubou mouku, mletý mák a mléko. Zamíchejte – vznikne řídká směs.
04.
Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh a jemně ho po částech zamíchejte do makové směsi. Hotové řídké těsto vlijte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a v předem vyhřáté troubě pečte asi 60 minut při funkci spodní a horní ohřev na 170 stupňů.
05.
Po upečení nechte moučník v pekáčku zcela zchladnout, pak ho opatrně vyndejte a nakrájejte. Jednotlivé porce před podáváním poprašte moučkovým cukrem.