Hlavní obsah
3,5
(25)
Foto: MILKPARADE

Foto: MILKPARADE

Přemýšlíte co dobrého k lehkému obědu, nebo k večeři? Zkuste Quiche Lorraine a určitě si pochutnáte!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 cm průměr formy
Těsto
  • 175 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 200 g slaniny
  • 160 g francouzského sýru (např. gruyère)
  • 4 ks šalotky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 stroužky česneku
Zálivka
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka muškátového květu
Článek

Postup

01.

Ze surovin na korpus vypracujte kompaktní těsto. Vyválejte a vyložte jím koláčovou formu.

02.

Šalotku nakrájejte najemno a orestujte se slaninou nakrájenou na kostičky. Před koncem restování vložte tymián a nasekaný česnek. Krátce společně opečte.

03.

Vystydlou směs dejte na těsto, přidejte sýr na kostky a zalijte zálivkou, kterou jste připravili smícháním uvedených ingrediencí. Pečte ve vyhřáté troubě na 170–180 °C asi 30–35 minut. Quiche můžete podávat vlažný i studený.

Quiche je báječný i s chřestem a sýrem.

Související témata:

Načítám