Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a lehce je osolte. Následně připravte těstíčko. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, vaječný bílek, olej, špetku soli a nakonec studenou vodu. Ruční metlou vymíchejte těstíčko.
02.
Do woku nebo větší pánve nalijte olej na smažení (slunečnicový), aby byly kousky kuřete zcela ponořené. Maso přendejte do těstíčka, kousky se jím obalí, a následně je dejte smažit do rozpáleného oleje. Při smažení se možná k sobě jednotlivé kousky trochu přilepí, ale snadno je od sebe oddělíte vidličkou. Maso smažte z obou stran dozlatova.
03.
Usmažené maso v těstíčku dejte zatím stranou a připravte si pomerančovou omáčku. Čerstvě vymačkanou šťávu asi ze tří pomerančů dejte svařit společně s hnědým cukrem, najemno nasekaným čerstvým zázvorem, česnekem a chilli vločkami. Přidejte sójovou omáčku a ocet a vařte asi 5 minut.
04.
Kukuřiční škrob smíchejte v misce s troškou vody a nalijte ho do pomerančové omáčky. Společně provařte, škrob ji dokonale zahustí.
05.
Nakonec dejte do omáčky kuře v těstíčku a zlehka promíchejte.
Jestli máte rádi asijská jídla, zkuste také rychlé nudle s mletým masem a arašídy nebo pečený bůček jako čínu.